Search

Geplaatst op

Met ingang van dit seizoen krijgen talentvolle jeugdspelers de kans om stage te lopen bij de A-selectie van DOSC. Dit houdt in dat zij 1x in de week meetrainen met het 1e elftal van DOSC. De andere trainingen en de wedstrijden op zaterdag spelen ze in hun eigen team. Het mes snijdt door deze opzet aan 2 kanten. De spelers ervaren meer weerstand wat goed is voor hun ontwikkeling als speler. En DOSC krijgt beter zicht op de kwaliteit van de spelers die in de nabije toekomst de stap naar het seniorenvoetbal gaan maken. Bovendien stimuleren we hiermee ook de samenwerking tussen de jeugd- en seniorenafdeling. En dat is belangrijk, want de jeugd is de levensader van veel verenigingen en dat is bij DOSC niet anders.

Soepele doorstroom van jeugd naar senioren

Het is belangrijk om initiatieven te ontwikkelen die erop gericht zijn om doorstroming van de jeugd naar het seniorenvoetbal zo geruisloos mogelijk te laten verlopen. Het belang van de speler(s) staat centraal. Een stageplek vervul je geheel op vrijwillige basis en is gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de speler(s). Op initiatief van hoofdtrainer Harry Oussoren zijn Boris Bekkers, Ties van Hellemondt en Max v.d. Struif met hun stage gestart.

Positieve ervaringen

De 1e ervaringen zijn aan beide zijden positief. De stagiaires zijn enthousiast en geven aan in de 1e weken al veel geleerd te hebben. En ook de technische staf heeft een beter beeld van de kwaliteiten van de stagiaires gekregen. Mooi meegenomen was dat de stagiaires in de voorbereiding ook al wedstrijdspeelminuten konden maken. Die wedstrijden hebben bevestigd dat het niveau van het 1e elftal voor hen in de nabije toekomst haalbaar is.

Zo veel mogelijk speelminuten maken

Hoofdtrainer Harry Oussoren benadrukt dat het niet de bedoeling is dat er een beroep gedaan wordt op de stagiaires om eventuele capaciteitsproblemen binnen de selectie op te lossen. ‘Zeker jeugdspelers moeten zo veel mogelijk spelen. Het is niet in het belang van de speler om bijvoorbeeld bij het 1e als reserve mee te gaan terwijl ze in hun eigen team wel kunnen spelen. Dan schiet dit initiatief zijn doel voorbij. Alleen in het geval dat de stagiaire op basis van zijn kwaliteiten in aanmerking komt voor een basisplek in het 1e elftal kan hiervan – in overleg met de speler zelf en de begeleiding – afgeweken worden.’

Gerelateerde
artikelen