Search

Clubinformatie Gymnastiek

De afdeling gymnastiek van Dosc heeft ca. 200 leden. Hieronder treft u informatie over de sportieve mogelijkheden binnen gymnastiek.


Turnen Junioren

 

Turnen Junioren:

Elke donderdag turnen ruim 50 meisjes en jongens aan de verschillende toestellen. Tijdens de lessen werken de kinderen aan diverse vaardigheden op de toestellen: balk, brug, lange mat en tumbling baan, sprongtoestellen en de ringen. We gebruiken methodische situaties voor het aanleren van bewegingen op een toestel. Daarbij worden variaties voor verschillende niveaus aangeboden.

Tijdens de lessen staat plezier voorop. Spelenderwijs werken we aan het opbouwen van kracht, lenigheid en nieuwe vaardigheden. Kom zeker eens langs om te zien hoe leuk Turnen Junioren is!

Trainingstijden:
donderdag:   15.30 – 16.30 uur, (2017 – 2018 – 2019)
                       16.30 – 17.30 uur, (2015 –  2016)
                       17.30 – 18.30 uur, (2015 en ouder)

Sporthal  W. Arntszlaan, Den Dolder
trainster:      Bianca Woltjes.

Op dit moment zijn er wachtlijsten voor alle groepen. Stuur een bericht naar gymnastiek@dosc.nl om aan te melden voor de wachtlijst of het aanvragen van een proefles.

 


Sportief 55+

 

Gezond ouder worden
Tot het 55 ste levensjaar is er vaak voldoende lichaamsbeweging om fitheid en gezondheid te behouden. Daarna kunnen er allerlei redenen zijn om minder te bewegen, bij voorbeeld: sportactiviteiten nemen af, het lichaamsgewicht neemt toe, er wordt vaker de auto genomen. Door de afname van gevarieerde bewegingen neemt de motorische fitheid af.

Kortom: de gezondheid wordt bedreigd en dat willen we niet, we willen gezond ouder worden.

Tijd voor bewegen
In de huidige tijd vragen veel zaken om aandacht en zijn er veel verleidingen die ons de resterende tijd kosten. En toch moeten we tijd vrijmaken om te bewegen. Door meer te bewegen neemt de conditie en het uithoudingsvermogen toe en de kans op ouderdomskwaaltjes wordt kleiner. Meer bewegen is een goede tegenhanger van stress. Ook zijn er verschillende persoonlijke ervaringen zoals: fitter voelen, beter slapen, afvallen, betere spijsvertering, betere ademhaling, productiever of meer levenslust.

Bij D.O.S.C. is de trainingsmethode “Sportief 55+” ontwikkeld. Een aantal jaren geleden is men in Zeist en Den Dolder met GALM (Groninger Actief Leven Model) begonnen. In de loop van de tijd zijn daar een aantal aspecten aan toegevoegd door onze trainers waardoor een meer compleet trainingsschema voor 55-plussers is ontstaan. De trainingen bestaan uit conditie-gymnastiek, bewegen in spelvorm en bewegen op muziek.
De deelnemers aan Sportief 55+ krijgen een betere conditie en beleven veel plezier aan het wekelijkse uurtje sporten. Ook het sociale aspect van Sportief 55+ is van belang, men leert elkaar kennen in de groep, wekelijks ziet men elkaar en er worden door de groepen activiteiten naast het sporten georganiseerd. Op dit moment zijn ca. 100 Sportief 55+ deelnemers in 7 groepen actief. De groepen zijn gemengd. De trainingen worden zowel overdag als ’s avonds gegeven. Voor nadere informatie over plaats en tijd zie Trainingstijden  op deze site.

Voor alle trainingen geldt dat men vrijblijvend naar een training kan gaan en meedoen. Bevalt het, dan kan men lid worden van “Sportief 55+” van D.O.S.C.

(naar begin Clubinformatie)


Body conditiegym

Body conditiegym, dat is weer eens wat anders!

Behendigheid, lenigheid, ritmische passen met herhalingen, uithoudingsvermogen, alles komt aan bod. De ervaren trainster Marian coacht en corrigeert waar nodig is. Of we na de les uitgeput zijn? Dat niet, we voelen ons sterker en fitter dan toen we binnenkwamen.
Is het dus leuk? Ja natuurlijk!

Kom snel eens kijken bij een van de lessen die Marian geeft.

Trainingstijden:
maandag:     19.30  – 20.30 uur, Sporthal  W. Arntszlaan, Den Dolder
donderdag:   09.00 – 10.00 uur, Sporthal  W. Arntszlaan, Den Dolder

Trainer: Marian Versteeg

(naar begin Clubinformatie)


Dynamic tennis

Dynamic tennis is een vast onderdeel van D.O.S.C. Kom gerust een keertje meedoen, het brengt veel speelplezier!

Dynamic tennis is een uitdagende racketsport die elementen van tennis, tafeltennis en badminton combineert in een nieuwe, dynamische sport. Het spel wordt met een lichte ‘foambal’ en een lichtgewicht racket gespeeld op een badmintonveld. Het net hangt op tennishoogte, en de spelregels zijn identiek aan die van tafeltennis. Het spel is ontzettend gezellig om te spelen en werkt verslavend!

Trainingstijden:
maandag:      13.15 – 14.15 uur, Sporthal  De Koppeling, Zeist
woensdag:     12.00 – 13.00 uur, Sporthal  Dijnselburg, Zeist
woensdag:     14.00 – 15.00 uur, Sporthal  W. Arntszlaan, Den Dolder

De trainingen worden gegeven door: Maryse Abendanon, Gea Slof en Paulien Verhey.
Voor nadere informatie: Max Premseler, stuur een mail of  bel: 030 – 2293534

(naar begin Clubinformatie)

 


Pilates

Bij D.O.S.C. is het ook mogelijk Pilates lessen te volgen. De lessen worden gegeven in de D.O.S.C. sporthal aan de W. Arntszlaan in Den Dolder.

Wat is Pilates?
Pilates is een trainingsmethode voor het hele lichaam en geest. De nadruk ligt op de juiste balans tussen kracht en souplesse. De oefeningen verbeteren zowel kracht, lenigheid als stabiliteit. Uit recent onderzoek blijkt dat Pilates ook de oplossing is tegen overgewicht en rugklachten.

Voor wie?
Pilates is toegankelijk voor iedereen die:
• zijn algehele fitheid wil verbeteren
• veel een zittend leven leidt
• lekker in zijn vel wil zitten
• wil werken aan een goede lichaamshouding

Trainingstijd:
dinsdag:  9.00 – 10.00 uur, Sporthal W. Arntszlaan, Den Dolder

Informatie/aanmelding
Trainster: Margreet de Jonge
Voor meer informatie, stuur een mail naar Margreet.

(naar begin Clubinformatie)